Protestantse Gemeente Andijk - Wervershoof | Goede Burendienst

maart, 2019

zo03mrt10:00Goede Burendienst10:00

In De Kapel van de Protestantse Gemeente Andijk-Wervershoof aan de Middenweg is zondag 3 maart een ‘Goede Burendienst’. Dit is een viering waarvoor gemeenteleden buren en bekenden uitnodigen, een toegankelijke dienst met muziek die raakt en met een moment van bezinning.

Ook u en jij bent onze ‘buur’! Een thema dat aansluit bij maatschappelijke ontwikkelingen, bij acties van de overheid, van de gemeente, om mensen dichterbij hun buurtgenoten te brengen, om te stimuleren dat mensen zich verantwoordelijk gaan voelen voor wie in hun omgeving wonen.

De afgelopen maanden kreeg het thema ineens nog een nieuwe dimensie. Op 26 oktober is in buurt- en kerkhuis Bethel in Den Haag een doorlopende kerkdienst begonnen om te voorkomen dat het daar verblijvende gezin wordt opgepakt en uitgezet. Predikanten en bezoekers uit Den Haag en van ver daarbuiten hebben de dienst gaande gehouden. Een geoliede organisatie vanuit de Haagse Protestantse Gemeente zorgde ervoor dat alle gaten in het rooster werden opgevuld en dat de praktische zaken voor de opvang van het gezin geregeld werden. Goede ‘naasten’, goede buren – een opdracht, een uitdaging, een kans. Want als mensen elkaar kennen, elkaar als het even kan bij de naam kunnen noemen en weet hebben van elkaars verhaal worden we er allemaal beter van.

De viering begint net als anders om 10.00 uur. De voorganger is Gert Scholten, de organist is Andrew Orme. Na afloop is er koffie, thee en limonade en ruimte om na te praten. Van harte welkom!

Heeft u nog vragen? Bel of mail ons.

Dhr. Teun Uitterdijk
Tel: 06 17 44 36 65